h1

Liberalismul la rascruce

27/02/2009

Urmeaza un Congres Extraordinar si pentru prima data pentru mine vad o lupta de om la om in PNL.Luarile de pozitii sunt foarte bine gandite si toata strategia este ca niciunul dintre candidati sa nu transforme acest razboi de guerrila in public.Azi in PNL Cluj se va definitiva o pozitie cat de cat oficiala.

Din cate cred eu PNL CLuj va merge cu Tariceanu, poate e o carte pierzatoare si sincer cred asta dar e o decizie a organizatiei.Sper ca PNL Cluj sa obtina macar o functie de membru in BPN sau cum se va numi el.Ceea e cel mai interesant este cum se va concretiza statutul PNL.Experienta din ultimi ani arata ca un statut prost facut duce la solutii mai mult sau mai putin democratice.

E interesanta si lupta de la TNL national unde semnalul se va da tot maine la Bacau unde se vor transa multe lucruri.Alexa fiind unul dintre favoriti.Ceea ce e interesant este apropierea dintre Alexa si Orban.

Mai jos se vede din ce in ce mai clar in cadrul organizatiei voci care se asteapta sa inceapa lupta.Totul se va transa in Congres dupa care vor incepe lupte de gurilla in cadrul organizatiilor.Este interesant daca actualii baroni vor mai rezista sau ne asteptam la nume noi din teritoriu.

Listele ca de obicei se traseaza la o masa la care putini au acces.Lipsa de democratie in PNL e din ce in ce mai acuta.Ca si membru ai doar dreptul de a vota o decizie deja luata de catre unii lideri formali sau mai putin.Lipsa discutiilor si a polemicii ne face sa devenim un partid nu militarizat ci unul cu lideri care isi fac cultul personalitatii.

Esti umilit sa vezi cum desi esti ales democratic ca sa iei o decizie tu oricum nu contezi iar vocea ta nici nu conteaza.

Lipsa de lideri este si datorita faptului ca nu ai unde sa te afirmi ca uni dintre ei acapareaza tot frontul.Ei suteaza si tot ei dau cu capul.Este trist ca in PNL Cluj exista doar doi lideri, este trist ca alti doi lideri in devenire vin din alte partide.Este trist ca noi ca liberali vero crescuti in PNL nu reusim sa ne remarcam si sa crestem noi lideri.Este trist ca incercam sa indepartam oamenii care au ambitii din simplu considerent ca daca avanseaza mai mult decat mine?Incercam sa ne inconjuram cu oameni mai slabi decat noi pentru a nu ne simti inferiori altora.

Continuam sa promovam oameni si nu idei.Nu avem oameni cu idei ci doar carne de tun sau prezervative folosite.

PROMOVAM ADEVARATA ROMANIE

Reclame

3 comentarii

 1. Situatia asta-i valabila la toate partidele romanesti, care duc mai departe traditia PCR-ista.

  Sunt vinovati si membrii partidelor pentru ca aleg lideri „puternici/energici” care „se descurca”, in loc sa aleaga lideri democrati.
  Liderii democrati se consulta cu mai multi ca sa nu faca erori si din acest motiv par slabi, nehotarati.
  Liderii energici sunt persoane de actiune, excelenti executanti, dar execrabili ca lideri politici, pentru ca ei au impresia ca pierd vremea cu dezbaterile, pentru ca ei au impresia ca „stiu” care-i solutia.

  Statutul nu prevede obligativitatea dezbaterilor pentru politicile sectoriale pe termen lung, si a adoptarii lor prin vot.
  Statutul prevede obligativitatea aprobarii aliantelor si fuziunilor?
  Daca da, la Congres delegatii in majoritatea cazurilor sunt lideri locali in conflict de interese, pentru ca ei voteaza cu gandul ca fiind la putere au posibilitatea sa devine influenti in teritoriu. Ar trebui ca aliantele la guvernare sa fie aprobate prin referendum intern.

  Alegerea candidatilor ar trebui sa fie in urma campanie si a alegerilor interne, nu sa fie stabilita de conducere.

  Cine va impiedica sa aduceti amendamente la statutul PNL?


 2. Amendamentele se pot aduce dar exista o comisie care le triaza.


 3. [Offtopic … sau nu ;)] va invit sa cititi scrisoarea deschisa adresata de Relu Fenechiu liberalilor.

  http://relufenechiu.wordpress.com/2009/03/18/scrisoare-adresata-tuturor-liberalilor/Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: